Energia-/Reikihoito

 

Reiki on rentouttava ja tasapainottava energiahoito. Kokonaisen Reikihoidon aikana käyn kehon läpi asettamalla käteni hoidettavan keholle ja siirtämällä niitä vähitellen päästä jalkoihin. Hoito on kiireetön aika sinulle ja kestää tunnista puoleentoista tuntiin. Energia virtaa kauttani ja löytää sinne, missä sitä tarvitaan. Minun tehtäväni on olla mahdollisimman läsnä tilanteessa ja auttaa prosessoimaan siinä, mitä hoidon aikana tulee esille.

Hoito tehdään yleensä makuuasennossa ja hoidettava on pukeissa. Se voidaan tehdä myös istuma-asennossa ja lyhyempänä kuin tunnin mittaisena, silti sillä on tehoa. Koko hoito on kuitenkin aina suositeltavampaa lopputuloksen kannalta.

Reikihoito rauhoittaa ja rentouttaa ja voi tuntua erilaisina virtauksina ja lämmöntuntemuksina keholla. Voi tuntua kuin miellyttävä valoisa säteily ympäröisi hoitotapahtumaa. Reiki hoitaa koko olemusta: kehoa, tunteita ja mieltä. Se voi auttaa kohentamaan olotilaa kaikilla noilla osa-alueilla. Monet hoidon kokeneet ovat kertoneet ihmeellisistä tuloksista ja vammojen nopeasta paranemisesta jne. Reikihoidon voi tehdä myös kaukohoitona tarvittaessa. Reikiä voi käyttää lisähoitona minkä tahansa muun hoitomuodon rinnalla. Reikihoidon ei ole tarkoitus korvata lääkärin määrämiä hoitoja ja lääkkeitä vaan sitä voi käyttää niiden lisänä.

Reiki voi hyödyttää ja auttaa ketä tahansa. Se on myös yksinkertainen, luonnollinen ja turvallinen henkisen parantumisen ja itsensä kehittämisen tapa. Sitä on käytetty apuna kaikenlaisten sairauksien ja epätasapaino tilojen hoidossa. Kuitenkin on hyvä muistaa, että Reikillä ei saa korvata lääkärissä käyntiä ja lääkärin määräämiä hoitoja ja lääkityksiä. Reikiä voi käyttää lääkkeiden sivuvaikutuksien vähentämiseksi ja itse lääkehoidon toimivuuden avustajana sekä vammojen nopeampaan paranemiseen.

Sana Reiki tulee kahdesta japaninkielisestä sanasta - Rei: "Korkeampi tietoisuus tai voima" ja Ki: "Elämän energia". Reiki siis merkitsee "korkeamman voiman ohjaamaa elämän energiaa".

Huolimatta siitä, että Reiki ei ole uskonto, siihen kuuluu muutama eettinen ohje. Tohtori Mikao Usui, Reikihoidon kehittäjä, tahtoi opastaa seuraajiaan toimimaan ja elämään tavalla, joka luo harmoniaa ympäristöön. Hän laati viisi eettistä ohjetta, joiden mukaan elämällä jokainen voi kehittää yleistä hyvinvointia ja harmoniaa. Ne ohjeet ovat: Tänään en vihastu, en ole huolissani, tänään olen olen kiitollinen, teen työni tunnollisesti ja kunnioitan vanhempiani ja opettajiani.