Intuitiivinen kehoterapia, tunnetyöskentely

Vapaus tarkoittaa vaikkapa sitä, että uskaltaa olla haavoittuvainen ja antaa sen näkyä myös ulospäin. Vapaus on olla kosketuksessa kaikkeen. Matka vapauteen on tehtävä aktiivisesti uudenlaisia valintoja tehden.

Tämä on sinulle, joka ole valmis muuttamaan omia reaktio- ja toimintatapojasi ja luomaan uuden elämän itsellesi.

Psykologinen kehoterapia auttaa vahvistamaan itsetuntemusta ja tunnistamaan ohjelmia, joiden mukaan useimmat meistä toimivat. Hoidossa tarkastellaan sen hetkistä tilannetta, ongelmaa ja sitä mikä kaikki siihen on ehkä johtanut - puhun ohjelmoitumisesta -, sen jälkeen etsimme keinoja vapautua vanhoista ohjelmista.

Hyvin- tai pahoinvointiin vaikuttavat monet elämän varrella saadut kokemukset ja kohdatut asiat. Varhaislapsuudessa minuutemme kehittyy ja silloin vallalla olevat tilanteet muokkaavat sitä. Joskus vanhojen kokemusten purkaminen on ainoa mahdollisuus päästä eteenpäin, joskus taas voidaan hyvin rakentaa uudenlaista toimintaa menemättä kovin pitkälle vanhoihin kokemuksiin.

Mikä tahansa stressi voi jatkuessaan aiheuttaa psyykkisten oireiden ja tunnetilojen lisäksi fyysisiä ongelmia ja jopa sairauksia. Fyysisellä kehollamme on muisti, aivan kuten mielellämme on muisti. Vaikka joskus voimme unohtaa psykologisen, tunne tai henkisen stressin tai trauman aiheuttajan, kehomme kantaa tarinaa itsessään erilaisina jännityksinä ja epämukavuuden tunteina lihaksissa, sisäelimissä, ruoansulatusvaivoina ja immuunipuolustuksen vajauksena jne. Kehotyöskentely avaa mielen ja tunnelukkoja erittäin tehokkaasti.

Mitä kehoterapiassa tehdään?

Kehoterapia voi sisältää monenlaista: esimerkiksi keskustelua, kehon tuntemisen opettelua, lihasten pehmittelyä, erilaisten kipupisteiden käsittelyä, liikkumista, roolipeliä, äänityöskentelyä, unien tulkintaa, piirtämistä tai maalaamista, energiahoitoa jne... Vaatteet ovat päällä koko hoidon ajan.

Usein tarvitaan useita erilaisia metodeita, että pääsemme asian ytimeen sekä ymmärrämme nykyisten tapojen ja vaikkapa lapsuuden kokemusten yhteyden. Pelkkä ymmärrys jo vie eteenpäin, mutta hoitosessioissa haemme aktiivisesti kykyä muuttaa vanhoja ajattelu- ja toimintatapoja toimivammaksi nykyhetkeen.

Asiaan kuuluvat lisäksi ns. kotitehtävät ja seuranta seuraavilla tapaamiskerroilla.

Ihmisen ohjelmoituminen

Lapsuuden ja nuoruuden aikaiset tapahtumat - kuten hyväksikäyttö, väkivalta, hylkäämiskokemukset, häpeä, suru - mainitakseni vain muutaman - ovat voineet jättää jälkensä mieleemme, tunteisiimme ja kehoomme ja aiheuttaa siten monenlaisia ongelmia ja sairauksia. Näillä ongelmilla on taipumus ulottaa lonkeronsa elämämme jokaiselle osa-alueelle tavalla tai toisella ja siten vaikuttaa jokapäiväisen elämämme sujumiseen ja ihmissuhteisiimme.

Ohjelmia syntyy tietenkin myöhemminkin kuin vain lapsuudessa. Tarpeeksi usein toistuvat teemat tai äkkinäiset traumatisoivat tapahtumat tarttuvat meihin ja alamme toimia niitä välttääksemme tai tavoitellaksemme.

Kehomme tila ja asento ilmentää usein sitä, mitä koko olemuksemme muistaa ja kantaa mukanaan.

Millaisia vaikutuksia kehoterapiasta voidaan odottaa?

Kehoterapialla on ollut joillekin uskomattomia vaikutuksia: monet asiakkaat ovat kokeneet syvää helpotusta sekä fyysisellä että henkisellä tasolla. Useat ovat saaneet uusia oivalluksia omasta tilanteestaan ja henkisten kokemusten heräämistä ja vanhojen oivallusten ja kokemusten syvenemistä.
Moni asiakkaani on löytänyt itsestään uudenlaista sisältään kumpuavaa onnellisuutta ja tyytyväisempää olemisen tilaa jokapäiväiseen elämäänsä.

Montako kertaa hoidossa olisi käytävä?

Ei voi sanoa tarkkaa lukumäärää. Useimmat asiakkaat tapaan kolme kertaa sopivin väliajoin, mutta jo yhdestäkin kerrasta saattaa olla todella iso apu.
Kaikkein parhaat tulokset tai nopeimmin tuloksia saadaan, jos olet jo käynyt aiemmin tai käyt parhaillaan psykoterapiassa, koska siellä olet varmasti saanut ymmärrystä omaan oloon liittyvistä asioista eli ns. syy ja seuraus-suhteista.
Kehoterapiaan voit tulla aivan hyvin ilmankin aiempaa tunnetyöskentelyä tai terapiassa käymistä.

Kauanko yksi kehoterapiaistunto kestää?
Tarkkaa aikaa ei voi sanoa, mutta ajoittuu yleensä 90-120 minuutin sisään.

*** Tarja L:n kokemus kehoterapiasta“Kiitos kehoterapia-hoidoista. Autoit oivaltamaan monia asioita itsestäni ja asioista, jotka ovat jumittaneet kehon ja tunteiden tasolla. Olen löytänyt rohkeutta kohdata joitakin piileviä tunteitani ja pelkojani. Elämäni tuntuu sujuvan arjessa ja työssä helpommin. Perhe-elämäni on rauhoittunut paljon tapaamistemme jälkeen enkä stressaa enää niin paljon asioista, jotka aiemmin vaivasivat minua.” Tarja L Tampere

Kehoterapiaesittely