Hoitava ääni

Katso kalenterista seuraavat kurssit

1. SH1 Perusteet, vokaalit/chakraäänet  /harmoninen laulu ja niiden käyttö (1pv) Hinta 90€
2. SH2 Jatkokurssi/ Syventävä: oma ääni, mantrat, loitsut, soitin (2pv) Hinta 183€
3. SH3 verkkokurssi 3 kk:n keho-äänikurssi, aloitus silloin kun sinulle sopii, (tehtävät kirjallisena ja videolla ja etätapaamiset 2 krt/kk),  Hinta 250€
                     

Olen opiskellut monella opettajalla ja erilaisia lähestymistapoja ääniterapiaan ja totesin sen hyvin tehokkaaksi itselleni, niinpä haluan tuoda myös sinulle samaa hyvää tietoa ja hienoja kokemuksia parantavan ja tasapainottavan äänen maailmasta. Oman ääneni ja sinun äänesi lisäksi käytän hoitotilanteessa ja kursseilla rumpua ja Tiibetiläistä soivaa kulhoa.

Soittimien äänet ovat erinomaisia avaamaan ja muuntamaan energiaa, silti mikään ei voita ihmisen ääntä tai omaa ääntä. Lähes kaikissa kulttuureissa on käytetty ja käytetään edelleen sekä ihmisen, eläinten että soitinten ääntä parantamaan, avaamaan yhteyden korkeampaan tietoisuuteen ja voimistamaan omaa tahdonvoimaa. Mantrojen ja rukousten laulaminen on tuttua monissa korkeakulttuureissa ja niillä tehostetaan mietiskelyä, niillä voidaan saavuttaa autuaallisia tiloja. Vokaalien tai äänteiden laulaminen on hyvä muoto, sanaton ääni ei tunne kielirajoja. Sanojen käyttö lausumalla ja laulamalla vaikuttaa myös hienosti.

Mitä hyötyä ääniterapiasta on?
 
Kun ääni värähtelee kehossa, se vahvistaa tahdonvoimaa, se maadoittaa, auttaa keskittymään ja tasapainottaa. Se avaa tunnelukituksia lempeästi, mutta tehokkaasti ja auttaa aloittamaan siten eheytymisprosessinOikeanlainen ja -korkuinen ääni voi helpottaa myös fyysisiä vaivoja.
Kaikkihan ovat kuulleet tarinoita korkeasta C-nuotista, että se rikkoo lasin. Ääni tunkeutuu kovimmankin materiaalin läpi ja alkaa muuttaa materiaalin koostumusta. Voimme ajatella omia lukituksiamme tuona materiaalina, jonka läpi ääni tunkeutuu ja jonka se saa värähtelemään ja vähitellen muuttumaan. Sodissa on käytetty sotahuutoa ja rumpujen ja torvien ääniä rohkaisemaan ja tuomaan päättäväisyyttä.

Ääniterapiassa harvoin käytämme kovin suuria tai äkkinäisiä ääniä vaan mieluummin hienovaraisempaa ja lempeämpää ääntä, koska sillä on parempi vaikutus eheytymiseen ja tasapainottumiseen.

En ole laulun opettaja, mutta on toki mahdollista, että äänihoidon avulla laulutaitokin kohentuu ja saa voimaa. Niin tapahtui minullekin; olen aina rakastanut musiikkia ja laulamista. Kuulin laulaessani, kuinka välillä lauloin nuotinvierestä, mutta en millään osannut tai saanut korjattua virheellistä laulamistani, se turhautti. Mitä enemmän ääneni värähtelee kehossani, sen paremmin pysyn nuotissa ja osaan korjata väärin laulamani nuotit ja pääsen vähän korkeammalle ja matalammalle kuin aiemmin.

Mitä Hoitovan äänen istunnoissa eli ääniterapiassa tapahtuu?

  • Käytän ihmisääntä, soittimia, liikettä, mielikuvaharjoituksia, hengitysharjoituksia jne. riippuen hoidettavan tilanteesta. Hoitotapahtuma etenee intuitiivisesti.

 
Kaikki lähtee hengityksestä, niinpä harjoittelemme hengittämään syvemmin ja koko keholla.
Joskus vain minä teen ääniä ja soitan instrumenttejani, usein kuitenkin rohkaisen asiakastani liittymään ääniharjoituksiin ja tunnustelemaan, miltä ja missä kehossa tuntuu ja pyrimme saamaan ääntä kehoon ainakin hiukan aiempaa enemmän.
Liike ja mielikuvat toimivat apuna. Meitä on hiljennetty ja pysäytetty sekä kotona että koulussa ja olemme oppineet sen liiankin hyvin. Kurkussa se usein tuntuu lukituksena, kun ei voi päästää ääntäkään tai ainakin hyvin varovaisesti rohkenee ilmaista ajatuksiaan ja tunteitaan.  Ääniterapiassa alamme päästää irti noista vanhoista rajoituksista.